Home » #YongArtZone » „Сънувам музика” – Росен Найденов с нова изложба

„Сънувам музика” – Росен Найденов с нова изложба

Росен Найденов представя поредна самостоятелна изложба на 6 юли от 17 ч. в  Малката зала на ХГ „Иван Фунев“ на РИМ – Враца.

Изложбата носи интригуващото заглавие „Сънувам музика“, включва 20 живописни творби и няколко рисунки с поетични заглавия – вдъхновени от авторските песни на врачанският художник, китарист и преподавател.

ВДЪХНОВЕНИЕТО

Посветен на творчество през последните няколко месеца и вдъхновен от другата си страст – музиката, чрез „Сънувам музика“  Росен Найденов ни дава един по-широк поглед върху цялостното възприятие и въздействие на музиката в живописта.

Музиката като извор на вдъхновение, преминаваща през различни форми от абстрактни картини и композиции с декоративни елементи.

„Въздействието на музиката обхваща всички сетива и възприятия в различни форми, пренасящи в състояния, които ме карат да пътувам в моят въображаем свят“, споделя  всестранно развития Росен.

КАРТИНИТЕ И ДЖАЗА

Росен Найденов е от художниците, които не чакат вдъхновението да дойде, той просто започва да рисува и никога не знае какво ще се случи.

 „…като в  джаза. Когато един музикант излиза на сцената започва да импровизира.“

Картините му се раждат в самия процес, много рядко имат първоначална идея.

Имам скицници, върху които импровизирам и след това ползвам някои елементи, но винаги се получават различни върху картината.

Повечето художници търсят концептуалното въздействие в своите творби. Картините на Росен,  сами по себе си, са различни и строго индивидуални без общ език, но със силно звучене и въздействие.

Роската, както го познават врачани, е завършил художествена гимназия „Илия Петров“ в София, след това Художествената академия, специалност „Текстил“.

Екипът на  #ArtLibVratsa го поздравява и му желае много творчески успехи! Дерзай!

About

Преди всичко съм истински защитник на четенето и книгите. И искам всеки човек освен добър и щастлив да има книга до себе си. Да чете, да „пътува” през страниците, да мечтае и да вярва, че всяка негова стъпка може да допринесе за положителната промяна на света. Затова създадох този блог - за децата на Балкана, които са достойни да бъдат описани в книгите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Name *
Email *
Website