Home » Изкуство и култура » Ивайло Иванов и „конниците”

Ивайло Иванов и „конниците”

Ивайло Йорданов Иванов е възпитаник на СУ „Козма Тричков” – Враца. Изучава пазарна икономика. Освен от високи технологии и програмиране талантливият тийнейджър обича да рисува. Неговите произведния нямат заглавия или самостоятелни имена – те са неговите “конници”. Любимото му място е неговата стая, където твори… с молив, своите “конници”. Въпреки че е пленен и от фентъзи герои от киното, книгите и игрите Иво харесва и историята. Именно любопитството към живота на траките дава и на пръв поглед странното наименование на неговите рисунки.

 

От кога рисуваш?

От както се помня. Но това не е основното ми занимание. Интересувам се от техонологии и програмиране и идеята ми е да се развивам и професионално в тази сфера.

 

Кой са твоите герои? Разкажи ни за тях.

Моите герои са „конници“, това личи във всяка едно от рисунките ми. Вдъхновени са от древните траки, от това, че те обичат конете и номадския начин на живот, които водят.

Какво четеш сега?

Ето това.  Фенъзи одисеята „Пътят на кралете” от Брандън Сандерсън.

 

Твоя ли е книгата?

Да. Обичам да си купувам книги със спестените пари, които ми дават бабите и дядовците ми.

 

Четат ли младите хора?

Да познавам доста хора, които четат. Но те предпочитат да четат „мейнстрийм“ /от тийн жаргона, означава масови, популярни/ книги.

 

Кога четеш?

Вечер преди лягане.

 

Кое прави изкуството велико?

Това, че чрез него може да предадеш чувствата си. Чрез изкуството може да изразиш себе си.

 

За какво мечтаеш?

Един ден фантастичните герои да оживеят в моите игри.

 

Какво е посланието ти към младите хора?

Не се страхуват на експериментират, а да се опитват. Да не спират да търсят точното си призванието, това, което най-много им харесва и да се усъвършенстват. Важното е да не се отказват. Човек, трябва да действа.

 

 

 

 

 

 

About

Преди всичко съм истински защитник на четенето и книгите. И искам всеки човек освен добър и щастлив да има книга до себе си. Да чете, да „пътува” през страниците, да мечтае и да вярва, че всяка негова стъпка може да допринесе за положителната промяна на света. Затова създадох този блог - за децата на Балкана, които са достойни да бъдат описани в книгите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Name *
Email *
Website