Home » #YongArtZone » Възможността да се родиш с талант е прекрасна

Възможността да се родиш с талант е прекрасна

В началото на новата учебна година ви срещаме с Йоана Икономова Младенова, за която първият учебен час започна с приз – ” Ученик на годината” за учебната 2017-2018 г. на ППМГ “Акад. Иван Ценов” – Враца за постигнати високи резултати в изобразителното изкуство.

 

Здравейте, аз съм Йоана на 16 години. Възпитаник съм на ППМГ “Акад. Иван Ценов ” – Враца.

Обичам биологията и

 рисувам

Рисувам още от детската градина. Тогава много обичах да изобразявам още по-нереални неща.

Първоначално  рисувах хора, наподобяващи картофчета. Поне според сестра ми.

фантазирам

В изобразителното изкуство имаше нещо, което ме завладя. Може би това ,че когато започнех да рисувам успявах да се откъсна от света и започвах да фантазирам и мечтая. Така давах живот на своите герои. Следващата ми голяма стъпка беше, когато прерисувах Лукчо от корицата на “Приключенията на Лукчо” на Джани Родари. От тогава започнах да прерисувам герои и си правех хартиени кукли и предмети за тях.

                                       мечтая

С всяка следваща картина виждах, че мога да рисувам сама, без да прерисувам от никъде. И така започна всичко. Имах късмет да попадна на учители, които да ме поощрят да участвам в конкурси и да бъда няколко пъти в призовата тройка.

 всеки ден

Рисувам всеки ден и обикновено емоциите ми се отразяват в рисунките.

вдъхновявям 

Нещата, които ме вдъхновяват са много. На първо място е природата. Обикновено времето е това, което ми дава идеи. Колкото и да е странно, облачното и ветровито време са моята муза. Музиката също ме вдъхновява, новите места, хората. Самата литература ме кара да илюстрирам. Възможността да се родиш с талант е прекрасна. Способностите, които всеки човек има, могат да му помогнат в развитието. Това е начинът да се изразиш.

Изкуството е велико, защото….

 

ти дава възможност да виждаш детайли от света, които другите не забелязват.

 

About

Преди всичко съм истински защитник на четенето и книгите. И искам всеки човек освен добър и щастлив да има книга до себе си. Да чете, да „пътува” през страниците, да мечтае и да вярва, че всяка негова стъпка може да допринесе за положителната промяна на света. Затова създадох този блог - за децата на Балкана, които са достойни да бъдат описани в книгите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Name *
Email *
Website