Home » Изкуство и култура » Елит, любов и тайни през погледа на Венелин Митев

Елит, любов и тайни през погледа на Венелин Митев

Животът на публичните личности винаги е предизвиквал интереса на хората. Затова и авторите са писали не една или две книги, които разкриват тайните на звездите. Биографичните книги пък винаги са били сред едни от най-четените в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Избрахме да ви представим едно издание, което събира над 50 изключителни истории. И те не какви да са, а „Големите любови на български артисти, музиканти и художници”. Автор на книгата е Венелин Митев.

С Венелин Митев срещнахме врачани през месец април 2016 г. в рамките на Маратона на четенето. Сладкодумният разказвач впечатли присъстващите с невероятните любовни истории на българските поети и писатели.

„Виждайки толкова много млади хора пред мен, мога да кажа че младите четат”, категоричен бе Митев. През годините той е изучавал биографиите на най-известните наши артисти, певци, композитори и художници. Проучвал е архивите им и е разговарял с техни приятели, близки и съвременници, за да се добере до малко известни или потулени моменти от интимния им живот. Съдбите на творците са осветлени с изненадваща и далеч по-различна, дори на моменти шокираща светлина, различна от тази в официалните им биографии.

Ето и част от любопитните факти, които са побрани в 327 страници.

 

Снимка: www.edna.bg

Снимка:http://epicenter.bg

* Раде Маркович се развежда заради Невена Коканова, тя не намира сили да стори същото.

* Лудият гений Генко Генков напада овдовялата Стоянка Мутафова и иска да се оженят.

* Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова се венчават на сцената.

* Хачо Бояджиев има 7 дъщери, 6 от тях са извънбрачни.

* Константин Кисимов се жени на 38 години – за ученичка.

* Леда Тасева развежда Стефан Сърчаджиев с 3 деца и после го изоставя.

* Султанът на Тунис кани примадоната Илка Попова в харема си, тя се дърпа.

* Оперната прима Надя Ножарова събира на разпивка всичките си любовници и се снима с тях.

За тези и за още над 50 други изключителни любовни истории разказва в новата си книга дългогодишният журналист Венелин Митев.

Както пише и самият автор: „Надявам се, уважаеми читателю, че покрай тези любовни истории ще научиш интересни неща и за времето, в което са живели и работили някои от най-големите творци на родното ни изкуство”.

Заинтригувахме ви нали?!…

Книгата ви очаква във Вашата библиотека.

 

About

Преди всичко съм истински защитник на четенето и книгите. И искам всеки човек освен добър и щастлив да има книга до себе си. Да чете, да „пътува” през страниците, да мечтае и да вярва, че всяка негова стъпка може да допринесе за положителната промяна на света. Затова създадох този блог - за децата на Балкана, които са достойни да бъдат описани в книгите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Name *
Email *
Website